top of page

            Hayvanlarımız 3 dönümlük arazidedir. Yavrular tavuk altında çıkarılıp gene tavukla büyütülmektedir. Ötene kadar bahçe ortamında salık dolaşırlar ötüm aşamasında ya da ötümden kısa bir süre sonra kafeslere alınırlar. Buda ortalama 7 aylık civarıdır.
           Kümeslerimizde yıllık ortalama 100-150 adet  hayvan büyütmekteyiz.
Hayvanlarımız tamamen safkandır. Denenmiş, seçilerek damızlık bırakılmış kanlardır. Hayvanlarımız Aseel, Shamo, Taylantlı, Hintli, Brezil kan hatlarından oluşmaktadır. Sayfamızda mevcut olan fotoğrafların tümü kendi hayvanlarımıza aittir.
Her ile Horoz, Tavuk, Yarka ve Yumurta gönderimi yapmaktayız. Canlı hayvanlar Otobüs ile sorunsuz şekilde gönderilmektedir. Yumurta kargo ile özel paketleyerek garantili olarak gönderilmektedir. Bizlere daha hızlı ulaşabilmek için Facebook sayfamızı beğenip takip edebilirsiniz. Saygılar.
 

 Hint Horozu’nun Özellikleri

        Türk Hint horozları Malaoid türünün alt türü olan aseel ırkı horozlardır, asil soylu, arı, safkan anlamına gelmektedir. Bu kelime Türkçeye de aynı şekliyle geçmiştir. Asil kan, saf, duru manasında kullanmaktayız. Türkiye’de birçok bölgemizde gerçek hayvan severler tarafından çok özel yetiştirme sistemleriyle saf olarak yetiştirilmeye devam eden Hint horozu bölgeler arasında çok azda olsa genel yapısal özellikler fiziki görünüşleriyle birbirinden ayrılabilir. Türk Hint horozunun genel olarak diğer ırklardan ayrımlanabilir özellikleri geniş bir kaş yapısı ve gözler bu kaş yapısının içersine gizlenmiş dışarıdan gelebilecek darbelere karşı korunaklı bir yapıya sahiptir. Ortalama olarak erkekler 3000-3500kg arasındadır. Gözler yeşilin tonlarındadır. Hakim olan renkler dişilerde kahverenginden açık kahverengine ve siyah renklerdedir. Dövüşleri ağır, etkili elleri, muntazam kas yapıları, dengeli bir vücut yapıları vardır. Irklar içinde en dayanıklı horoz, Hint horozudur. Tavuklar 9–10 yumurta yaptıktan sonra kuluçka olur, ortalama 57–60 gr arasında yumurta ağılığı vardır, daha küçük ve daha iri yumurtalar kuluçka altına konulmaz çıkış gücü zayıf olur. Horozlar dik duruşları geniş göğüsleri kalın kemikli ayakları ile tam bir asalet timsalidir. İbikler fıstık ibik, silme ibik ve silmenin çeşitli formları örneğin taş ibik, gül ibik şeklinde gözlemlenir. Hint horozlarında sakal yoktur. Genellikle horozların sırtlarında sırt saçak tüyleri bulunur. Akrabalı yetiştirilmiş damızlıklarda bazen bu saçak yoktur. Kuyruklar aşağıya doğru ortadan ikiye ayrılmış ıstakoz kuyruğunu andırır. Ayaklar çok açık sarı ve gümüşi renklerde olabilir. Hint horozları ötüşleri çok kısadır hatta öterken ses boğulur.

KÜLLÜ TVK.jpg
yum hrz.jpg
yeni d.bzn anaç.jpg
kül gagsz.jpg
kupalı_civcivler.jpg
5y.jpg
yeni d.bozan.jpg
CİVCİVLER.jpg
y2.jpg
domates yeme.jpg
dragon.jpg
yum 2.jpg
hdd.jpg
küllü horoz.jpg
10 luk.jpg
kart.jpg
IMG_20151120_125520.jpg
küllü horz 2.jpg
bottom of page